KRITIŠKA DELAVNICA Z ZALO DOBOVŠEK 

KRITIŠKA DELAVNICA Z ZALO DOBOVŠEK 

KRITIŠKA DELAVNICA Z ZALO DOBOVŠEK 

by
253 253 people viewed this event.

KRITIŠKA DELAVNICA Z ZALO DOBOVŠEK
16.-21. 10. 2023

Delavnica

Kako gledati uprizoritev, kaj o njej povedati?

Mentorica: Zala Dobovšek

Kritiška delavnica je namenjena refleksiji festivalskih predstav in sodelujočim ponuja priložnost za razmislek o tem, kako pristopiti k analizi predstav, prepoznavati različne uprizoritvene estetike in piliti svoj lastni slog pisanja.

ZIZ festival bo ponudil mnogo različnih izhodišč in motivacij za pisanje o sodobnem gledališču. Program, ki bo vključeval stilno, generacijsko in žanrsko raznolikost, bo dobra odskočna deska za navdih in urjenje, kako videno pretvoriti v refleksijo. Vsaka oblika zapisa igra pomembno vlogo v aktualni refleksiji kot tudi v beleženju gledališke zgodovine.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima kritična analiza scenske prakse, hkrati pa tudi angažiran razvoj potencialov osebnih komentarjev in odnosov do umetniške produkcije. Kritiški seminar bo vsebinsko fleksibilen in zato odprt za vse, ki že imajo tovrstne izkušnje ali pa tudi še ne.

Mentorica: Zala Dobovšek

Prijave na info@ziz.si do 13. 10. 2023.

Zala Dobovšek (1983), dramaturginja, gledališka kritičarka, teatrologinja in docentka za področje dramaturgije in študijev scenskih umetnosti na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Na AGRFT je diplomirala iz dramaturgije in se v času študija izobraževala na gledališki akademiji DAMU v Pragi (Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze). Leta 2019 je doktorirala na AGRFT (smer Študiji scenskih umetnosti) z disertacijo Gledališče in vojna: temeljna razmerja med uprizoritveno umetnostjo in vojnami na območju nekdanje Jugoslavije v 90. letih 20. stoletja.

Je aktualna predsednica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije ter urednica portala Kritika.

Od leta 2016 do 2021 je bila mentorica celoletnega seminarja Mala šola kritike. Deluje kot teoretičarka, praktična dramaturginja, recenzentka, mentorica kritiškega pisanja in pedagoginja.

Kot gledališka kritičarka in publicistka je delovala pri:

Radio Študent (2005–)
časopis Dnevnik (2015–2020)
Platforma za sodobne izvedbene umetnosti NEODVISNI (2019–)
časopis Delo (2009–2014)
štirinajstdnevnik Pogledi (2015–2016)
portal MMC RTVSLO (2012–2014)

Delavnica je brezplačna.

Podrobnosti

Ponovitve -

Za registracijo pišite na info@ziz.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum in ura

16.10.23 , 19:00 to
21.10.23 , 19:30
 

Lokacija

 

Event Types

Share With Friends