kavc_festival_2022_banner_r

3. Mariborski Kavč festival

 

V Mariboru in okolici je od 12. do 14. 3. 2022 v organizaciji Kulturnega društva Matita in Društva ZIZ potekal tretji Kavč festival, ki je po domovih in v Vetrinjskem dvoru gostil 28 koncertov in predstav.

 

Nastopajoči so tokrat nastopali v domovih ljudi, ki so umetnosti na široko odprli duri. V svoj dom pa niso povabili le umetnikov, temveč tudi gledalce, poslušalce ter ljubitelje umetnosti vseh vrst. V treh dneh se je dogodkov udeležilo 200 obiskovalcev in obiskovalk, ki so sooblikovali festival.

V Mariboru so te dni nastopali Rok Zalokar, Bowrain, Zajtrk, Jure Tori, Petra Onderuf & Oscar Antoli, Ingver in Gverilke, Andrej Vilčnik, Tori Story, Bossanoga, Suha Južina, Martin Ladika, Domen Don Holc, Ana Kalan Band, Marta Kolega & Dunja Bahtijarević, Almost Kvintet, Ivan Judaš, Neža Pavlovič, Jure Tori ter predstave Pasje življenje (Teatro Matita, MCLU Koper), Biti Don Kihot (Teatro Matita), Ramonina zgodba (Prstovsto), Vrvica, ki je rešila svet (KUD Transformator) in glasbeni koncert Pod vodo (Kolektiv Narobov).

 

Subkulturni Kavč festival je festival, ki umetnost pripelje na dom in na druga prizorišča zunaj gledaliških in koncertnih dvoran. Je inkubator umetnosti ter povezovalna platforma umetnikov in obiskovalcev v vse smeri. Je dogodek, ki neposredno povezuje umetnike in publiko, saj se posamezniki lahko javijo, da si predstavo ali koncert želijo gostiti pri sebi doma – v dnevni sobi, na terasi, strehi, dvorišču ali drugod. Oder lahko postane vse, kar si je moč zamisliti. Hkrati je to edinstvena priložnost, da skupnost, ki ljubi umetnost in kulturo, zraste in se še bolje poveže. Z izvedbo produkcije doma se brišejo meje med »tistimi na odru« in »tistimi pod odrom«, navsezadnje dogodek sooblikujejo vsi navzoči.

Kavč festival producira umetnost, ki podira zidove odrov in institucij ter se razliva med ljudi.

 

Festival Plavajoči grad / Teatro Matita / MCLU / MZK RS / Društvo ZIZ / Zavod Magistrala / MOL / Hiša otrok in umetnosti / Radio MARŠ / Moment Maribor / Pekarna Magdalenske Mreže Maribor / Narodni dom Maribor

 

 

Soorganizatorji