SobaZaGosteMaribor: Spoznaj rezidentko Ivo Olujić

SobaZaGosteMaribor: Spoznaj rezidentko Ivo Olujić

SobaZaGosteMaribor: Spoznaj rezidentko Ivo Olujić

by
162 162 people viewed this event.

7. 5. 2024 ob 18.00, OBRAT

V torek, 7. 5. 2024, te ob 18.00 vabimo v OBRAT, prostor umetnosti in participacije na predstavitev umetnice gledališke rezidence SobaZaGosteMaribor, Ive Olujić. Z umetnico se bo pogovarjal Jan Podbrežnik, predstavitev pa se bo predvajala na Radiu MARŠ. 

Tudi v letu 2024 Pekarna Magdalenske mreže Maribor in Društvo ZIZ v sklopu programa SobaZaGosteMaribor organiziramo umetniško rezidenco za ustvarjalke_ce na področju uprizoritvenih umetnosti. Druga rezidentka sezone je Iva Olujić, ki bo na dvo-tedenski rezidenci (29. 4–13. 5. 2024) razvijala projekt Srečanja/Meetings. 

IVA OLUJIĆ je doštudirala radijsko in gledališko režijo na Univerzi za umetnost v Beogradu, magistrirala na AGRFT Univerze Ljubljana. Sodeluje z institucionalizirano in neodvisno sceno, njeno multidisciplinarno ozadje (dramaturgija, režija, odrski prostor …) ji omogoča kreacijo inovativnega gledališča, saj z vsakim projektom raziskuje nove forme gledališča s posebnim ozirom na gib na odru. Znanje o dramaturgiji, odrskem prostoru, režiji otroških in mladinskih gledaliških predstav pridobiva na različnih delavnicah doma in v tujini. Asistirala je Sebastijanu Horvatu pri predstavi Cement Belgrade v režiji Milan Ramšak Marković, ki je prejela veliko nagrado 54./55. Bitef Festivala. Trenutno dela s Tomijem Janežičem, je tudi članica kreativne ekipe pri EPK Nova Gorica.

Projekt Meetings (“Srečanja”) sledijo prepletu labirintov življenj dveh žensk, ki ju veže usoda, a se razlikujeta v manifestacijah. Vsaka scena je poteza na platnu njunega skupnega obstoja. Protagonistkama služi kot vir za raziskovanje kompleksnosti dediščine in trajnega zapuščanja družbenih norm. Projekt razkriva mrežo vplivov skozi ključne trenutke v dveh desetletjih, z brezhibnimi prehodi med preteklostjo in sedanjostjo in zamegljeno mejo med resničnostjo in ficijo. Ponuja  refleksijo o ciklični naravi človeške izkušnje s pripovedjo. Avto-fikcijska preproga odzvanja z avtentičnostjo in čustveno globino.

Podrobnosti

Ponovitve -

Za registracijo obiščite:

 

Datum in ura

07.05.24 , 18:00
 

Lokacija

 

Event Types

Share With Friends