ZIZ za novo desetletje in zaključna produkcija Šole GZ

ZIZ v novo desetletje stopa odločno.

Vabljeni na dogodek ob izdaji ZIZ koledarja 2020 in na zaključno produkcijo letošnje Šole Gledališča zatiranih.

V četrtek, 5. decembra ob 19. uri na Malem odru Narodnega doma Maribor (Ulica kneza Koclja 9).

Performans ob izdaji ZIZ koledarja za leto 2020, ”ZIZ za novo desetletje”, ve in daje vedeti, da so tudi ob tretjem koraku 21. stoletja določene teme še vedno prisotne. Problematike, ki jih je potrebno naslavljati, dokler jih kot družba ne črtamo z menija. Do takrat pa črtamo dneve, štejemo tedne, obeležujemo praznike, načrtujemo dogodke – listamo koledar.

Prvo ZIZ dejanje prihodnjega leta bo pospremilo zadnji dogodek letošnjega – premierno uprizorjena forumska predstava, produkcija letošnje Šole gledališča zatiranih.

V novembru in decembru izvedena ”Šola gledališča zatiranih 2019” je intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in tehnik gledališča zatiranih v teoriji in praksi. Fokus letošnje izvedbe je forumsko gledališče kot tehnika metode gledališča zatiranih, skozi katero je nastajala in se bo uprizorila tudi končna produkcija.

Izvedba performansa ”ZIZ za novo desetletje”: Kolektiv ZIZ – Anamarija Nađ, Barbara Polajnar, Jan Podbrežnik

Izvedba produkcije Šole gledališča zatiranih 2019: udeleženke in udeleženci Šole GZ – Tom Veber, Luka Kristić, Jan Podbrežnik, Barbara Mastnak, Teja Musič, Timotej Kresnik, Sandra Štefanec, Žiga Brdnik, Blažka Garmut
Mentorstvo: Barbara Polajnar, Jaka Andrej Vojevec

Fotografiranje, grafično oblikovanje ZIZ koledarja 2020: Urša Rahne

Produkcija: Kolektiv ZIZ in Pekarna Magdalenske mreže Maribor

*Število ZIZ koledarjev je omejeno, zato si zagotovite svoj izvod,
ki ga na dan predstavitve lahko kupili po znižani promocijski ceni 8 €.